Vyhledávání

Kontakt

Institut PaD
Ostravská 3069
272 01 Kladno

777-642-817

institutPrava@seznam.cz

Trest smrti -otevřený dopis českým politikům

02.08.2011 00:21

Institut práva a demokracie (IPD)

Otevřený dopis
Předsedovi vlády ČR, ministrům vlády ČR a členům komor P ČR

TREST SMRTI za terorismus a zločiny proti lidskosti

Važení,
obracím se na Vás s výzvou, abyste na otřesný teroristický zločin, který postihl norskou společnost, zareagovali důrazně a odvážně. Naše euro-americká společnost musí co nejdříve jasně deklarovat svoji obranyschopnost a připravenost čelit masovým a sériovým vrahům způsobem, který odstraší další pachatele a ochrání naše životy.

Česká republika, stejně jako mnohé další státy, podepsala několik mezinárodních smluv a zahrnula do svého právního řádu (Listina) ustanovení, které nám brání znovuzavést trest smrti. Jsme přesvědčeni, že úcta ke zmařeným životům, které teroristi v nedávné minulosti vzali v Norsku, Španělsku, Anglii a dalších zemích světa, nastoluje otázku, za jakých podmínek povolit vyjímku z obecného zákazu trestu smrti pro případy terorismu a zločinů proti lidskosti. Hluboce se nás dotýká, že teroristé usvědčení z několikanásobných vražd jsou propuštěni na svobodu (SRN), jako by jejich činy po (26) letech ztratily na nepřijatelnosti.

Obracíme se na Vás, abyste na české, evropské a mezinárodní scéně otevřeli tuto otázku s plným vědomím, že toto téma dělí společnost a že se dobrat mezinárodně přijatelného řešení bude obtížné. Trest smrti je dle našeho názoru plně legitimní výjimečný trest za nejhorší zločiny. Současná pravidla, která nám zabraňují jej použít je třeba změnit ve prospěch ochrany našich životů a svobod.

V tuto chvíli, více než jindy, potřebujeme otevřenou politickou diskuzi vedenou státníky. 

více: https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-zrusme-tabu-obnovme-trest-smrti-fzh-/p_spolecnost.asp?c=A110729_233420_p_spolecnost_wag