Vyhledávání

Kontakt

Institut PaD
Ostravská 3069
272 01 Kladno

777-642-817

institutPrava@seznam.cz

Je čas na reformu české ústavy?

18.05.2010 00:05

Je čas na reformu české ústavy? - konference za účasti odborníků a zástupců stran

 

18. 5. 2010 14:00 – 18. 5. 2010 18:00, Měšťanská beseda, Jungmannova 17, Praha 1

Vysoká škola CEVRO Institut, Mezinárodní politologický ústav Masarykovy univerzity v Brně a Konrad-Adenauer-Stiftung si Vás dovolují pozvat na diskusně laděnou konferenci za účasti předních českých konstitucionalistů, politologů a zástupců politických stran. Konferenci mediálně podpoří deník MF Dnes.

Na programu konference, která se uskuteční na vysoké škole CEVRO Institut, Měšťanská beseda, Jungmannova 17, Praha 1, budou dva diskusní panely.

Expertní panel nabídne názory předních českých konstitucionalistů a politologů. Svou účast již potvrdili např. prof. Michal Klíma, politolog a rektor Metropolitní univerzity, prof. Dušan Hendrych, spolutvůrce Ústavy ČR, prof. Miroslav Novák z CEVRO Institutu nebo doc. Jan Kysela z Právnické fakulty UK. 

Druhý panel bude věnován stanoviskům zástupců českých politických stran. Osloveni byli předsedové a volební lídři ČSSD, ODS, KSČM, TOP09, KDU-ČSL, SZ, VV a SPOZ. Svou účast potvrdili: Vladimír Balaš (TOP09), Josef Baxa (SPOZ), Marek Benda (ODS), František Korbel (SZ), Karolína Peake (VV), Pavel Svoboda (KDU-ČSL) a Jiří Vyvadil (ČSSD).

Experti i zástupci politické strany dostali dopředu otázku, která stojí v záhlaví celé konference: Je čas na reformu české ústavy? Pokud ano, jakou a proč. Pokud nikoli, proč.

Moderátorem konference bude Martin Komárek, komentátor MF Dnes a pedagog CEVRO Institutu

 

vytisknout